Tjäder

dsc00463 (MMS)

Tjäder


SMS-inlägg

dsc08946 (MMS)


Orre

dsc00462 (MMS)

Orre


Den flög en bit efter slottet men till slu...

dsc00595 (MMS)

Den flög en bit efter slottet men till slut hittade jag den.


Äntligen lite varmare!

Äntligen temperatur som gör att man törs sig ut från hemmets värme! Vi hann inte skida långt från bilen när Johan upptäkte en fågel som satt i en liten myrtall ca 250 meter i från oss. Johan smög närmare och när avståndsmätaren vissade 144 meter lade han sig ner och sköt.
Äntligen hittade jag en tjäder.

dsc00594 (MMS)

Äntligen hittade jag en tjäder.


SMS-inlägg

20101226014 (MMS)


Tjoho

20101226013 (MMS)

Tjoho


Ny BössaNy bössan fungerar bra!

Tikka på jakt

Tikkas första skogsdag där husse hade bössa med sig. Vi skrämde fyra tjädrar på ca 1,5 timmars sväng. Tikka törs än inte söka ut så långt vilket medförde att jag tjädrarna flög långt i vetskap om att det fanns en människa i skogen.

Tikkas första egentliga jaktdag. Dvs husse hade bössan med sig denna gång. Fyra tjädrar skrämdes under loppet av 1,5 timmar. Tikka törs inte söka ut så långt än vilket medförde att tjädrarna hade vetskap om att det fanns en människa i skogen och därför flög långt.

Storbörting på pimpel fångad i Tallsjö

Gå in på fiskelars sida - www.fiskelars.se

Jakthelg

Sex grabbar från Dorotea anlände vid jaktkojan i fredags. Vid ankomst var det 29 grader kallt så det tog ett bra tag innan temperaturen inomhus blev njutbar. Som tur var blev det varmare på lördagen - endast 15 minusgrader. Vi delade upp oss i tre gäng samt delade upp marken så att vi inte skulle störa varandra. Orrarna var i farten och samtliga gäng hittade fågel. Orrarna var även relativt trygga vilket innebar lagomt långa håll. Även på söndagen hittade vi orrar.

Ett gäng stötte två tjädertuppar men de ville inte toppa.

Skulle vara kul att jaga på dessa marker när det kommit mer snö och tjärdern börjat exponera sig mer.
Första i backen:)

dsc00587 (MMS)

Första i backen:)


RSS 2.0