Skogsturens höjdpunkt - nykokt kaffe!!
Trädskällarjaktens höjdpunkt är när man överlistar en gammtupp!!
Lyckad jakt!
Stolt Unna!
Fin tupp
Fin abbarn
Lodade sjöar i Södra Lappland - http://www.lapplandturism.se/Jaktochfiske/default.asp?pageid=35687

 

Tokig tupp!
Gammtupp


Lite flyt idag! Tikka skällde fel ca 50 meter men när jag kom närmare så skar tuppen näbb vilket medförde att tiken hittade tuppen. Tillslut fick jag syn på den och kunde skjuta. Det blev en orrtupp tidigare på dagen också.

Lyckad jakt!


En bekant skickade en bild på en lyckad jakt..

Borre på hugget

 
 
Lördagens heta fiske var på Storskarpsjön i Åsele kommun och som ligger i byn Torvsjö. Storfiskaren och numera Abborrkungen Oliver samt hans pappa Ove hade planer på att testa sjöns randiga rovriddare och jag blev inbjuden att följa med. Efter jobbet så fick fiskebilen jobba så jag kom fram och kunde följa med dom ut på sjön. Det visade sig att Oliver redan hade lyckats fånga två stora Abborrar så det var ett gott tecken. Vi fiskade med trögt resultat och det visade sig att borrarna stod djupt ner och när jag lät jiggen sjunka till botten på 8-12 meters djup så högg det. Ove tappade en STOR fisk när vi var på väg tillbaka, ett hugg och kändes som bottennapp men så sprätte spöet tillbaka och vi konstaterade att flugan var bortbiten. 5 Abborrar och vikten var 3.5 kg tillsammans :)
 
 

Mats G med en fin öring från Vilhelminafjällen!!
Sensommarfiske

En underbar helg med perfekt fiskeväder. Vattnet har börjat kylas av och fiskarna vaknar igen efter sommarens värmebölja. Fiskade i helgen i ett par mindre tjärnar inom Åseleområdet och Harren vakade och var villiga att smaka på mina torrflugor. Roligt fiske men lite tröttsamt eftersom Harr är ganska lätt att fånga så efter ett byte av vatten så satt jag och spanade på en Öring som gick och åt på samma ställe hela tiden, smög mig dit och kröpkastade ut flugan och efter 15 sekunder så smaskade det till och flugan försvann i Öringens mun, en kort fajt och lite filmning på den så fick den simma tillbaka. Det börjar även bli dags för att leta efter skogen goda och svamp är aldrig fel :)
//fiskelars
 

©Lars Norberg
 
©Lars Norberg
©Lars Norberg
 
 

RSS 2.0